Chec de cascaval cu cabanos si oua

de Doinavar in Aperitive / Garnituri, 16 Feb 2013 | 6457 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g cascaval
  • 6 oua
  • 3 carnati cabanos
  • 2-3 felii de branza topita
  • 50 g sunca slaba
  • 4-5 linguri faina
  • 4 linguri smantana 12%
  • 7-8 masline verzi
  • 2 linguri mazare
  • 1/2 conserva boabe de porumb
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 lingura pesmet
  • 1 lingura ulei
  • 2-3 lingurite ulei de masline
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 lingurite otet (zeama de lamaie)
  • sare, piper, cimbru
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec de cascaval cu cabanos si oua:

Dati cascavalul pe razatoarea mare. Fierbeti 2 oua tari (5 minute). Tocati sunca si ardeiul gras cubulete foarte mici si adaugati-le peste cascavalul ras (pastrati cateva fasiute de ardei rosu pentru decor) si adaugati praful copt stins cu otet.

Separat amestecati 4 oua cu faina si adaugati smantana. Peste cascavalul ras puneti boabele de mazare si de porumb, maslinele tocate si amestecul de oua cu faina si smantana. Dregeti gustul de sare si piper.

Tapetati o tava de chec cu ulei si pesmet, turnati jumatate din compozitie, asezati pe lungime doi carnati cabanos si intre ei cele doua oua fierte tari lasate intregi. Mai adaugati 2-3 linguri de compozitie si inca un cabanos deasupra, apoi completati cu restul de compozitie.

Garnisiti cu 2-3 felii de branza topita, feliute de ardei rosu, cateva boabe de mazare, porumb si stropiti cu uleiul de masline.

Dati la cuptorul preincalzit, la foc mediu, 40-45 minute.  Sa nu umpleti pana sus, pentru ca va creste putin.

Scoateti checul din cuptor, lasati-l sa se racoreasca, apoi desprindeti cu un cutit pe margini si scoateti-l din forma pe un platou.

Dupa ce s-a racit, taiati felii de 10-15 mm grosime si decorati platoul cu castraveti si gogosari acri, masline, etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec de cascaval cu cabanos si oua" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Sidy 1

16.02.2013, 16:32

Minunat Mai ales cand astepti musafiri dragi la masa....parca acum l-ai scos din cuptor !!!!

MotanLaOale 1

16.02.2013, 16:48

Rocsi 1

16.02.2013, 20:16

Superrrr!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:37

Salată de ouă cu avocado și iaurt - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:36

Supă crema de roșii coapte - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:17

Mușuroi de cârtiță

pe 26.04 la 23:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Salata cu paste si porumb